Pressemeldinger

2024

30. April 2024

Riverside styrker ytterligere Dastex’ fotfeste i Norden med kjøpet av AET

Global investor fullfører norsk oppkjøp for ekspert på kontaminasjonskontroll i renrom; Daste

Riverside, en global privat investor har fullført oppkjøpet av AET – Arbeidsmiljø og Energiteknikk AS (AET), en norsk distributør av forbruksvarer og laboratorie-/renholdsutstyr, fra RA Service AS og ledelsen. Investeringen er et tillegg til Riversides porteføljeselskap Dastex Reinraumzubehör GmbH & Co. KG (Dastex), en spesialisert distributør av renromsbekledning og forbruksvarer i Europa.

Grunnlagt for mer enn 35 år siden, er AET en ledende uavhengig aktør i Norge, kjent for sin høye tekniske kompetanse og bransjeinnsikt. Ved siden av distribusjon av renroms-rekvisita, tilbyr selskapet også skreddersydde desinfeksjonstjenester og opplæringskurs med fokus på drift og vedlikehold av renrom og andre sterile miljøer. AET, med hovedkontor i Kongsberg, har en sterk tilstedeværelse i ulike industrier, inkludert farmasøytisk, elektronikk og helsesektoren.

Damien Gaudin, partner hos Riverside Europa som ledet forhandlingene, kommenterte: «Kjøpet av AET er en ny milepæl i vår europeiske oppkjøps- og plattform-strategi. Det er en sterk strategisk match med Dastex, da AETs produktspekter passer perfekt med gruppens kjernevirksomhet, mens desinfeksjonstjenestene utgjør et komplementært tillegg til den eksisterende virksomheten for verifisering og valideringstjenester. Oppkjøpet av AET utvider gruppens geografiske fotavtrykk ved å etablere en direkte tilstedeværelse i Norge, og styrker Dastex’ konkurranseposisjon i Norden.

Fremover vil fokus være å øke salgs- og markedsinnsatsen i Norge og ytterligere styrke gruppens tilstedeværelse i Norden, stimulere kommersielle synergier og kapitalisere på muligheter for kryssalg. Nåværende administrerende direktør i AET, Barbro Reiersøl, vil fortsette å lede den norske virksomheten, sikre en smidig overgang og vedvarende ledelse under Dastex group-paraplyen.

Reiersøl kommenterte: «Vi ser med stor entusiasme frem til å samarbeide med Dastex, et selskap med et godt renome innen bransjen og høy teknisk kompetanse. Dette strategiske partnerskapet markerer en betydelig milepæl for AET og gir oss muligheten til å utvide vårt tilbud og nå et bredere marked innen renrom og helsetjenester. Hele teamet i AET forplikter seg til å opprettholde vår standard for svært høy kvalitet, service og leveringsgrad, som våre kunder forventer. Vi ønsker å takke vårt dedikerte team, lojale kunder og pålitelige leverandører. Sammen står vi klare for å innlede et spennende nytt kapittel i vår virksomhets historie.»

Linda Vereycken, administrerende direktør i Dastex, kommenterte: «Sammen med lederteamet er jeg svært fornøyd med å ønske AET velkommen til gruppen. Deres sterke tekniske ekspertise og historikk med å opprettholde langvarige partnerskap med kunder og leverandører passer sømløst med Dastex og Vita Veritas kjerneverdier. Vi er trygge på at oppkjøpet av AET vil markere en milepel på vår reise, øke vår geografiske rekkevidde og tjenestetilbud, og tjene som en ny byggestein for å nå våre ambisiøse mål. Denne strategiske utvidelsen er en bekreftelse på vår visjon ‘å være ledende eksperter innen kontaminasjonskontroll i renrom’, og vår sterke forpliktelse til kvalitet på dette området.»

Rune Arnhoff, eier av RA Service AS, kommenterte: «Jeg er overbevist om at Dastex er den ideelle partner til å videreføre AETs verdier og strategier. AET har alltid satt kundetilfredshet, godt medarbeiderskap og samarbeid med leverandørene høyt. Den verdiorienterte tilnærmingen og operasjonelle ekspertisen til Dastex sikrer at disse relasjonene vil være i trygge hender».

Riverside kjøpte Dastex og deretter Vita Verita (Sverige), sommeren 2023 for å etablere en ledende plattform innen kontaminasjonskontroll i renrom, godt posisjonert til å vokse organisk og gjennom oppkjøp. Dastex betjener den solide og voksende renroms-industrien, og hjelper kunder innen farmasøytisk industri, biovitenskap, halvledere og andre høyteknologiske industrier med å møte stadig strengere kvalitets- og regulatoriske standarder.

Sammen med Gaudin for Riverside forhandlet også visepresident Maxime Meulemeester og seniorassosiert Sebastiaan Pauwels.

Om The Riverside Company

The Riverside Company er et globalt investeringsselskap som fokuserer på å være et av de ledende alternativene for private investorer, bedriftseiere og ansatte ved å søke å drive frem transformativ vekst og skape varig verdi. Siden grunnleggelsen i 1988 har Riverside gjort mer enn 1,000 investeringer. Firmaets internasjonale private equity- og fleksible kapitalporteføljer inkluderer mer enn 140 selskaper. Riverside Europe er en integrert del av firmaets brede globale nettverk og har investert i Europa siden 1989. Riverside mener at en global tilstedeværelse gir enestående innsikt i lokale forhold, kultur og forretningspraksis, noe som gjør teammedlemmene til bedre investorer og forretningspartnere.

2020

10. Mars 2020

GK styrker sin satsning på renrom – kjøper teknisk avdeling i AET

Administrerende direktør Leif Øie i GK Inneklima og Rune Arnhoff, styreleder i AET (Foto: GK Norge AS)
Administrerende direktør Leif Øie i GK Inneklima og Rune Arnhoff, styreleder i AET (Foto: GK Norge AS)

GK Inneklima AS bygger egen kapasitet for å møte kundebehov og Arbeidsmiljø og Energiteknikk AS forsterker sin prioritering på salg av rekvisita.

GK Inneklima AS overtok teknisk avdeling i Arbeidsmiljø og Energiteknikk AS fra og med 1. mars 2020.

– GK møter stadig større og sterkere kundebehov innenfor renromsteknologi. Sterk intern kompetanse og kapasitet er avgjørende suksessfaktorer i dette segmentet – i så måte passer teknisk avdeling i AET oss godt og bygger videre på eksisterende kompetanse, sier adm. dir. i GK Inneklima, Leif Øie.

Rune Arnhoff, styreleder i AET, mener GK er godt posisjonert for sterk vekst innen renromsteknologi.

– AET har en historie tilbake til 1987 med Akademi-ingeniør Kjell Røsjø som grunnlegger. Med denne historien har det vært viktig for oss med en sterk eier som har tydelige ambisjoner. Teknisk avdeling i AET og kundene får et godt hjem i GK, sier Rune Arnhoff.

Alle de viktigste kundene og leverandørene er orientert om at virksomheten til teknisk avdeling i AET nå videreføres i GK. Gjennom avtalen er GK nå godt posisjonert med teknologi innenfor blant annet isolater og operasjonsrom.

2018

22. Mars 2018

RA Service blant Norges beste arbeidsplasser i Great Place To Work kåringen 2018

RA Service blant Norges beste arbeidsplasser i Great Place To Work kåringen 2018
RA Service blant Norges beste arbeidsplasser i Great Place To Work kåringen 2018

Great Place to Work Institute Norge kåret tirsdag denne uken RA Service til en 8 plass i klassen små bedrifter mellom 20 og 49 ansatte.

– Vi er stolte og glade for utmerkelsen sier daglig Leder og grunder Rune Arnhoff som holder plaketten på bildet. Det å havne på topp 10 listen allerede på første forsøk er spesielt hyggelig.  Vi har erfaring med å bygge en god bedriftskultur fra tidligere selskaper og ser på det som avgjørende å starte på et tidlig tidspunkt.

Kvalitetssjef Jostein Urnes som har vært delaktig i den interne prosessen supplerer:

– Selv om RA Service foreløpig er et lite firma, har vi allerede mange ordninger som store bedrifter har. Dette er med å skape en arbeidsplass hvor medarbeiderne trives og utvikler seg samtidig som det gjør oss klar for videre vekst, forteller Urnes.

– Å ha en åpen kultur med konstruktive tilbakemeldinger er viktig for å utvikle oss selv og bedriften videre. En av våre grunnpilarer er inkludering, og det gjelder både i små og store avgjørelser.  Når flere er med og gir innspill er det større sjanse for å lykkes, og alle opplever et større eierskap til oppgaver, prosjekter og firmaet i sin helhet, avslutter Arnhoff.

2017

08. Desember 2017

Hans Erik Lian er ny markedssjef hos RA Service AS

Hans Erik Lian

Hans Erik Lian

Hans Erik Lian (48) har tiltrådt som markedssjef hos RA Service AS, som er et uavhengig investeringsselskap innen eiendom, venture og handel.

Hans Erik Lian kommer fra stillingen som salgs- og markedssjef hos Relekta AS, hvor han har vært siden 1990.

– Jeg ser frem til å bli en del av RA Service. Her er det for meg flere nye forretningsområder, som det blir lærerikt å sette seg inn i forteller Lian.

Konsernsjef Rune Arnhoff tilføyer.

– Det blir flott å få Lian inn i firmaet da vi har mange nye og spennende prosjekter som trenger ekstra kompetanse på salg- og markedsføring.

11. November 2017

Lars Hvamstad blir CFO hos RA Service AS

Lars Hvamstad blir CFO hos RA Service AS

Lars Hvamstad blir CFO hos RA Service AS

Lars Hvamstad (45) har 1 oktober 2017 tiltrådt som CFO hos RA Service AS som er et uavhengig investeringsselskap innen eiendom, venture og handel.

Lars Hvamstad er revisorutdannet og har erfaring som CFO og Controller fra Relekta AS siden 2013 og har tidligere vært fem år i NorgesGruppen. Før det, og etter endt utdannelse jobbet han 12 år innen revisjon.

– RA Service er en selskap med virksomhet innenfor spennende områder. Jeg gleder meg til å bli en del av RA Service forteller Hvamstad.

Konsernsjef Rune Arnhoff er også fornøyd.
– Vi har mange utfordrende prosjekter fremover som trenger ekstra kompetanse på controllersiden, derfor er det veldig bra å ha Lars Hvamstad med på laget.

Arbeidsmiljø og Energiteknikk AS

25. August 2017

Barbro Reiersøl til topps i AET

Hun var en av de første som ble ansatt i AET da Kjell Røsjø startet i 1987. Siden har hun hatt de fleste jobber i selskapet. Nå har hun klatret helt til topps, og tok over som daglig leder da gründer Røsjø ga seg. – Jeg går i ett med inventaret hos AET, sier Reiersøl selv om forholdet hun har til selskapet.

AETs viktigste marked har alltid vært leveranser til renrom. Det skal fortsette. Men ambisjonen er også vekst, forteller Reiersøl. – Jeg tror vi alle ser positivt på endringer, og er klare for å få selskapet til å vokse videre. Det første hun skal gjøre er å rekruttere nye selgere.

– Vi skal ha to nye selgere om bord i løpet av kort tid. AET skal være synlig ute i markedet. Det viktigste er å være der kundene er, sier Reiersøl.

Nye vekstområder

Med utgangspunkt i selskapets sterke posisjon på renromsteknologi ser den nye topplederen også for seg å finne vekstmuligheter i markeder som utfyller dagens. – Det skal aldri være tvil om at sykehus, laboratorier og andre som trenger ekstremt rene rom skal finne dette hos AET. Men vi ser store muligheter i miljøer som krever løsninger som stiller mer ordinære krav til renhet, sier Reiersøl.

Hun nevner spesielt apoteker og matindustri, der kravene til renhet er store. – Sko, hansker med lange mansjetter og klebematter er eksempler på produkter som etterspørres, sier hun.

AET leverer også luftrensere som egner seg for både kontor og produksjonsmiljø. – Våre luftrensere gir bedre inneklima, og kan brukes i alle typer miljø. Målet er å nå ut til bredere markeder med dette framover, sier Reiersøl.

Skal sikre lønnsomheten

AET har drevet i tretti år, med gründer Kjell Røsjø som daglig leder. Nå blir han med videre som ressursperson i selskapet. – Vi har drevet sunt og solid gjennom tretti år, men vi har nok også vært konservative. Omsetningen har beveget seg lite de siste årene, forteller Reiersøl.

– Nå er vi i en positiv utvikling, og gleder oss til fortsettelsen alle sammen. Vi skal vokse, og vi skal øke lønnsomheten, avslutter Reiersøl.

 

Kilde: NTBinfo